Maak je voertuig turboarch

Chip Tuning (ook bekend als de tuning van het voertuig) is het wijzigen of wijzigen van een uitwisbare geprogrammeerde lees alleen geheugenchip op de voorkant van een automotive of andere elektronische besturingsmodule van de automotoren om betere prestaties te bereiken, of het nu beter is, of een beter brandstofefficiëntie. Het wordt soms gedaan door een apparaat te vervangen of te herprogrammeren dat eerder is geprogrammeerd om een bepaalde taak te doen, maar die inefficiënt is om die baan te doen, of gewoon om het systeem om welke reden dan ook soepel te maken. Het doel hiervan is om het hele automotive-systeem soepeler te laten lopen met een betere en consistente hoge motor of voertuigsnelheid. Soms kan het zelfs gedaan worden om een bepaald deel te vervangen of toe te voegen, zoals een beter uitlaatsysteem, transmissiedrukregelaar, carburateur of transmissievloeistof.

Er zijn veel dingen die je moet weten of je een chip-tuning wilt uitvoeren, maar de eerste is hoe je een auto kunt afstemmen. Allereerst moet u toegang hebben tot een soort brandstofbron of brandstofinjector om uw deuntje uit te voeren. Een brandstofinjector hoeft geen gasfles te zijn, maar het moet nog steeds voldoende brandstof hebben om de functie uit te voeren die het bestemd was voor, dat is om brandstof in de verbrandingskamer van de motor te injecteren om meer verbrandingsingsergie te genereren voor hogere snelheden en daarom Een brandstofinjector kan ook worden vervangen door een geüpgraded-versie die een Turbo Boost-kit wordt genoemd die het extra voordeel heeft van het verschaffen van extra pk van de achterkant van de motor. Turbo Boost-kits zijn beschikbaar voor elke auto vervaardigd door Ford, Dodge of Toyota en zijn eenvoudig te installeren. Een ander ding dat u nodig heeft, is de juiste bedrading en leidingen voor uw specifieke voertuig, hoogstwaarschijnlijk een upgrade naar het oorspronkelijke fabriekssysteem dat bij uw auto kwam.

De voordelen van chiptuning zijn goed gedocumenteerd en bekend, maar de vraag die u zelf vraagt, is, hoe staal ik mijn auto precies af? Nadat u toegang hebt tot de brandstofbron en een aantal voorlopige aanpassingen hebt gemaakt om de hoeveelheid lucht / brandstofmengsel te optimaliseren die in de verbrandingskamer wordt geïnjecteerd, is de volgende stap om de werkelijke motor die in uw voertuig staat te upgraden. Het upgraden van een motor kan op een aantal verschillende manieren worden gedaan.

Sommige motoren kunnen een upgrade naar cilinderdruk of andere vitale componenten vereisen, terwijl anderen eenvoudig kunnen worden gedegradeerd of opnieuw ontworpen om een grotere hoeveelheid brandstof te verschaffen voor uw specifieke behoeften.

Wanneer u een motor in een voertuig upgraden, bent u een upgrade van component na component om te bieden dat de algehele verbeterde prestaties. Hetzelfde geldt voor injectieprogramma’s. Sommige mensen kiezen ervoor om gewoon pkspower toe te voegen zonder een van de cruciale motorcomponenten te veranderen, en deze mensen bereiken vaak goede resultaten in hun voertuig. Degenen die geïnteresseerd zijn in echte chip-afstemming, zijn echter geïnteresseerd in zowel de totale motorprestaties en ook de mogelijkheid om incrementele wijzigingen in specifieke delen van het voertuig te maken.

Het is belangrijk op te merken dat de toevoeging van een turboarger of extra belasting zeker zal helpen om het brandstofverbruik te verhogen. Dit is een direct gevolg van de extra belasting, luchtfilter, enz. Die aan de motor wordt toegevoegd. Deze toename van de extra belasting moet echter altijd worden gekoppeld aan een vermindering van de pk. Als het doel van het toevoegen van extra belasting is om uw voertuig effectiever te laten presteren, wordt het aanbevolen dat u de nodige pk-reductie uitvoert als een volledige vervanging op de belasting of turbolader. Anders riskeert u uw voertuig buiten reparatie.

Chip Tuning is het proces van het maken van kleine wijzigingen in uw voertuigen engelsoftware om de prestaties en efficiëntie te verbeteren. Deze veranderingen zijn niet permanent; Chip Tuning is alleen effectief als u een poging doet om uw voertuig op het maximale potentieel te laten presteren door kleine esthetische wijzigingen in uw voertuig te maken.

Benieuwd naar de mogelijkheden van chiptuning? Klik hier voor meer informatie