Wat te verwachten bij een mediation arbeidsgeschil?

Wat te verwachten bij een mediation arbeidsgeschil?

– Waarom het werkt: "Bemiddeling en bemiddelingsleider" (Wadsworth & Wilson, 2021) beschrijft de belangrijkste componenten die leiden tot succesvolle bemiddeling en geschillenbeslechting. Selecteer eerst een neutrale externe bemiddelaar; contact opnemen met meer dan één van hen; alle informatie vertrouwelijk houden; en volg het advies op. – Tips – Voordelen – Waarom het werkt: "Bemiddelingsleiders" (Wickham & Wilson, 2021) beschrijft de belangrijkste componenten die leiden tot succesvolle bemiddeling en geschillenbeslechting. Selecteer eerst een neutrale externe bemiddelaar; contact opnemen met meer dan één van hen; en alle informatie vertrouwelijk te houden. – Tips – Voordelen – Waarom het werkt: "Bemiddeling en bemiddelingsleider" (Wickham & Wilson, 2021) beschrijft de belangrijkste componenten die leiden tot succesvolle bemiddeling en geschillenbeslechting arbeidsconflict stabiel. Selecteer eerst een neutrale externe bemiddelaar; contact opnemen met meer dan één van hen; en alle informatie vertrouwelijk te houden.

bemiddeling arbeidsconflict

– Werk er doorheen: Sommige mensen vinden dat bemiddeling niets voor hen is. Ze vinden het te ingewikkeld; of het proces te emotioneel uitputtend; of ze kunnen de emotionele aspecten niet aan. In die gevallen is het misschien beter om een andere methode voor geschillenbeslechting te proberen, zoals informeel onderhandelen. Als in uw arbeidsovereenkomst of cao staat dat u het mediationtraject moet doorlopen; kijk of je een betere schikking of een proces kunt onderhandelen. Soms is het zinvol om een minder ingrijpende aanpak te proberen. Hieronder vindt u enkele andere suggesties voor het doorlopen van een bemiddelingsproces.

Als u twijfelt over het doorlopen van het bemiddelingsproces; of als u denkt dat u het proces wilt vermijden; Neem contact op met een familiemediator voor een gratis adviesgesprek. Dit snelle consult is bedoeld om uw situatie te evalueren en u op weg te helpen naar succesvolle mediation. Als u twijfelt, kunt u het beste andere opties verkennen voordat u zich ertoe verbindt om bemiddeling bij te wonen. Je zult er misschien versteld van staan hoe productief dit alternatief kan zijn.

Meer informatie op: The Oak Tree Mediators